Kundservice

I den här sektionen hittar du e-tjänster, blanketter, villkor, broschyrer och instruktioner på ett samlat ställe.

Logga in på Mina sidor

Välj sektion att logga in på:

Privat

Företag  
 - Rapportera eller justera löner för 2023
 - Instruktioner månadsrapportering

ESA

Alla medlemmar i Sobona omfattas nu av Avgiftsbefrielseförsäkringen

13 januari 2023

Från och med 1 januari 2023 går anställda som omfattas av PA-KFS09 över till AKAP-KR. Det innebär att de även omfattas av Avgiftsbefrielse­försäkringen hos Afa Försäkring.

Avgiftsbefrielse­försäkringen betalar in pensions­avgift till tjänste­­pensionen under den tid då Försäkringskassan betalar sjukersättning eller arbetsskadelivränta.

Den nya försäkringen började gälla 1 januari 2023 och under våren skickas en ny försäkringsbekräftelse ut till berörda företag. Du som arbetsgivare behöver inte göra något för att försäkringen ska börja gälla.

De arbetsgivare som till och med december 2022 omfattas av PA-KFS09 har sedan tidigare tecknat Afa Försäkringarna Avtalsgrupp­sjuk­försäkringen (AGS-KL) och Trygghets­försäkring vid arbetsskada (TFA-KL) för sina anställda. I och med övergången till AKAP-KR ska arbetsgivaren även ha Avgiftsbefrielse­försäkringen hos Afa Försäkring.

 

26 februari 2024

Tilläggsförsäkringar för tjänstemän upphör vid årsskiftet

Svenskt Näringsliv och LO har beslutat att Försäkring om avgångsbidrag, AGB, och Tjänstegrupplivförsäkring, TGL, för tjänstemän ska upphöra den 31 december 2024. Berörda kunder kommer att få mer information närmare årsskiftet.

14 februari 2024

Ge dig själv omtanke idag

Idag firas alla hjärtans dag och för många har det blivit en tradition att visa extra omtanke till sina nära och kära. Men glöm inte bort att unna dig själv lite omtanke. Du kan till exempel passa på att se över din Avtalspension SAF-LO, den tjänstepension som du får via jobbet.

12 februari 2024

Sänkt premie för Avtalspension SAF-LO

Precis som under föregående år får arbetsgivarna även i år rabatt på premien (priset) för arbetarnas tjänste­pension, Avtals­pension SAF-LO.

1 februari 2024

Förlängd period för övergången

För att ge arbetsgivare tid att få nya rutiner och systemstöd för månadsrapportering på plats kommer rapporteringsperioden för årets tre första månader att förlängas. Sista dag att rapportera löner utbetalda i januari, februari och mars för att undvika förseningsavgift och andra påföljder är justerad till 31 maj.

31 januari 2024

Större möjlighet till avkastning på tjänstepensionen

I år sker förbättringar för dig som är arbetare och tjänar in pengar till tjänstepension Avtalspension SAF-LO. 

av 36
>