Kundservice

I den här sektionen hittar du e-tjänster, blanketter, villkor, broschyrer och instruktioner på ett samlat ställe.

Logga in på Mina sidor

Välj sektion att logga in på:

Privat

Företag  
 - Rapportera eller justera löner för 2023
 - Instruktioner månadsrapportering

ESA

Missa inte ersättning - det här behöver du göra

29 augusti 2023

Den här uppmaningen är till arbetsgivare som betalat avgift till TRR, TRS eller TSL för perioden 1 oktober och 31 december 2022 och ännu inte har registrerat något bankkonto eller bankgiro hos Fora för utbetalning.

Viktigt för arbetsgivare att göra före den 15 september

  • Registrera ett gällande bankkonto eller bankgiro hos Fora om ni inte redan gjort det. Detta är mycket viktigt eftersom vi inte kommer kunna betala ut denna ersättning på avi eller annat sätt.
  • Säkerställ att du har slutrapporterat dina anställdas löner.
  • Kontrollera även att den e-postadress ni lämnat till Fora stämmer.

Så här fungerar det

Arbetsgivare som betalar avgift till någon av organisationerna Trygghetsfonden TSL, TRR Trygghetsrådet eller Trygghetsrådet TRS kan enligt lagen (2022:850) om grundläggande omställnings- och kompetensstöd ha rätt till ersättning från Kammarkollegiet. Fora har, genom försäkringsvillkoren, fullmakt att ansöka om ersättning för företagets räkning och betala ut den beslutade ersättningen till företaget.

Det här händer den 30 september 2023 och framåt

  • Fora lämnar ansökan till Kammarkollegiet den 30 september 2023.
  • Kammarkollegiet beslutar om ersättning och meddelar Fora.
  • Senast den 31 december 2023 betalar Fora ut ersättning till de arbetsgivare som blivit beviljade ersättning och som uppfyller punkterna ovan.

Information om hur man registrerar ett konto och mycket mer finns i länkarna här nedan för.

5 april 2024

Dags att rapportera till Företagares egen försäkring

Om du inte redan har gjort det är det nu dags för dig som tecknat Avtals­pension SAF-LO genom Företagares egen försäkring att rapportera slutlig inkomst för 2023.

2 april 2024

Charlotte Dettner tar över rollen som Foras kundservicechef 

Charlotte Dettner har tillträtt tjänsten som Foras kundservicechef och lämnat sin roll som operativ chef på kundservice. I sin nya roll får Charlotte det yttersta ansvaret för område kundservice och den fortsatta utvecklingen framåt.

2 april 2024

En varm arbetsplats med tech i framkant

Som Cloud Engineer/Architect på Fora är Sebastian Claesson centralt involverad i att forma företagets it-infrastruktur i molnet, i Azure-miljö. Nu ska teamet utökas med ytterligare en Cloud Engineer. Här delar Sebastian sina erfarenheter om en vardag fylld av tekniska utmaningar och en stöttande arbetskultur.

20 mars 2024

Första månadsrapporteringen fungerade klockrent

Telos Telemontage är ett av de företag som för första gången har månadsrapporterat lönerna för sina arbetare. Enligt Carina Berg, löneansvarig, gick det bra, mycket tack vare tillgången till Foras inspelade webbinarier om övergången till månadshantering.

19 mars 2024

Du har viktiga försäkringar genom jobbet

Du som är yngre än 22 år och under det senaste året har jobbat hos en arbetsgivare som tecknat försäkringar för sina anställda får inom de närmaste dagarna ett brev från Fora som visar vilka försäkringar du har genom jobbet. Ta en titt på innehållet så du får koll på när försäkringarna gäller. Det är bra att veta hur du ska göra om något händer.

av 37
>