Byt sektion
Kundservice

I den här sektionen hittar du e-tjänster, blanketter, villkor, broschyrer och instruktioner på ett samlat ställe.

Logga in på Mina sidor för att:

  • Välja pensionsförvaltare
  • Se vilken pensionsförvaltare du har
  • Lägga till eller ta bort efterlevandeskydd
  • Flytta ditt pensionskapital
  • Se vilken arbetsgivare som betalat in pengar till din Avtalspension SAF-LO
Du är på Privat
Nedan kan du välja att gå till en annan del av fora.se
Close

Trygghet genom jobbet

Kollektivavtalad tjänstepension och försäkringar

Företag

Information, blanketter och tjänster skiljer sig åt för olika typer av företag.
Välj vilken typ av företag du företräder

Den bästa förmånen

Den 27 september firar vi Tjänstepensionens dag. Alla som arbetar och betalar skatt tjänar in till sin allmänna pension. Tjänstepensionen kommer däremot via arbetsgivaren och är en stor del av den framtida pensionen. Därför är tjänstepension den absolut bästa förmånen arbetsgivare kan erbjuda sina anställda.

Kundservice

I Foras kundservicesektion hittar du bland annat blanketter, instruktioner, vanliga frågor och kontaktvägar.

Sänkt ålder för Avtalspension SAF-LO 2021

Svenskt Näringsliv och LO har träffat en överenskommelse om att successivt sänka åldern för intjänande till Avtalspension SAF-LO från dagens 25 år, med start 2021.

Information med anledning av Coronaviruset

Vi får många frågor med anledning av Coronaviruset och har samlat den viktigaste informationen. Hittar du inte svar på dina frågor där, kan du vända dig till Foras kundservice.

Om Fora

Fora är ett servicebolag som erbjuder administrativa lösningar för kollektivavtalade försäkringar och avgifter för parter på arbetsmarknaden. Vi finns för att erbjuda enkla och kostnadseffektiva lösningar som förenklar vardagen för uppdragsgivare, företag och anställda.

Du separerar

Har du tecknat något efterlevandeskydd till din Avtalspension SAF-LO, är det en god idé att se över dem om du separerar.

Beroende på hur din nya familjesituation ser ut, kan det vara aktuellt för dig att ta bort återbetalningsskydd och/eller familjeskydd. Väljer du att behålla skydden, bör du se över vilka som är förmånstagare till dem.

Checklista för dig som ska separera

Se efter vilka efterlevandeskydd du har

Toggle

Börja med att se efter om du har något efterlevandeskydd - återbetalningsskydd och/eller familjeskydd - kopplat till din Avtalspension SAF-LO. Det ser du enklast på Mina sidor.

Ta ställning till om du ska ha återbetalningsskydd

Toggle

Har du återbetalningsskydd betalas din tjänstepension ut till din familj när du dör. Om du separerar och inte har barn, finns ingen efterlevande som kan få dina pengar. Därför kan det vara en bra idé att säga upp återbetalningsskyddet vid en separation. Har du barn kan det finnas anledning att behålla skyddet - men tänk på att din egen pension minskar om du har återbetalningsskydd.

Ta ställning till om du ska ha familjeskydd

Toggle

Familjeskydd är en livförsäkring som betalas ut till din familj om du dör innan du fyllt 65 år. Om du separerar och inte har barn, finns ingen efterlevande som kan få pengarna. Därför kan det vara en bra idé att säga upp familjeskyddet vid en separation.
Har du barn kan det finnas anledning att behålla skyddet - men tänk på att din egen pension minskar om du har familjeskydd.

Se över dina förmånstagare

Toggle

Förmånstagare till efterlevandeskydden i Avtalspension SAF-LO är i första hand make/maka/registrerad partner/sambo, i andra hand dina barn. Du kan ändra på ordningen genom att fylla i en blankett.

Vill du ändra på ordningen av förmånstagare till din Tjänstegrupplivförsäkring, TGL, fyller du i en blankett som du hämtar hos AFA Försäkring.