Byt sektion
Kundservice

I den här sektionen hittar du e-tjänster, blanketter, villkor, broschyrer och instruktioner på ett samlat ställe.

Logga in på Mina sidor för att:

  • Välja pensionsförvaltare
  • Se vilken pensionsförvaltare du har
  • Lägga till eller ta bort efterlevandeskydd
  • Flytta ditt pensionskapital
  • Se vilken arbetsgivare som betalat in pengar till din Avtalspension SAF-LO
Du är på Privat
Nedan kan du välja att gå till en annan del av fora.se
Close

Trygghet genom jobbet

Kollektivavtalad tjänstepension och försäkringar

Företag

Information, blanketter och tjänster skiljer sig åt för olika typer av företag.
Välj vilken typ av företag du företräder

Den bästa förmånen

Den 27 september firar vi Tjänstepensionens dag. Alla som arbetar och betalar skatt tjänar in till sin allmänna pension. Tjänstepensionen kommer däremot via arbetsgivaren och är en stor del av den framtida pensionen. Därför är tjänstepension den absolut bästa förmånen arbetsgivare kan erbjuda sina anställda.

Kundservice

I Foras kundservicesektion hittar du bland annat blanketter, instruktioner, vanliga frågor och kontaktvägar.

Sänkt ålder för Avtalspension SAF-LO 2021

Svenskt Näringsliv och LO har träffat en överenskommelse om att successivt sänka åldern för intjänande till Avtalspension SAF-LO från dagens 25 år, med start 2021.

Information med anledning av Coronaviruset

Vi får många frågor med anledning av Coronaviruset och har samlat den viktigaste informationen. Hittar du inte svar på dina frågor där, kan du vända dig till Foras kundservice.

Om Fora

Fora är ett servicebolag som erbjuder administrativa lösningar för kollektivavtalade försäkringar och avgifter för parter på arbetsmarknaden. Vi finns för att erbjuda enkla och kostnadseffektiva lösningar som förenklar vardagen för uppdragsgivare, företag och anställda.

Du är nyanställd

Är du arbetare och anställs på ett företag som tecknat försäkringar via Fora, har du ett försäkringsskydd som kan ge dig ersättning i olika situationer. Det är din arbetsgivare som betalar för försäkringarna.

Har du fyllt 24 år tjänar du också in pengar till din tjänstepension, Avtalspension SAF-LO, genom din anställning. I vissa branscher börjar man tjäna in tjänstepension före 24 års ålder - vill du vara säker på vad som gäller för just dig, ska du fråga din arbetsgivare.

Din arbetsgivare rapporterar in till Fora att du har anställts.

Information från Fora

Den här informationen skickar Fora ut till dig när du är nyanställd:

  • Har du fyllt 24 år får du informationsfoldern “Ditt pensionsval”. Du kan också få den om du jobbar inom en bransch där man börjar tjäna in till Avtalspension SAF-LO före 24 års ålder.
  • Är du under 24 år och ännu inte tjänar in pengar till Avtalspension SAF-LO, skickar vi under våren information om de försäkringar du har genom ditt jobb.

Checklista för dig som är nyanställd

Läs på om Avtalspension SAF-LO

Toggle

När du får foldern “Ditt pensionsval” från Fora är det dags för dig att ta ställning till om du behöver göra några val för din tjänstepension Avtalspension SAF-LO: hur pengarna ska placeras och om du behöver återbetalningsskydd eller familjeskydd.

Gör dina val

Toggle

När du bestämt dig för hur pengarna ska placeras och om du behöver återbetalningsskydd eller familjeskydd, gör du dina val på Mina sidor. Du loggar in med e-legitimation.

Har du inte möjlighet att logga in på Mina sidor, kan du göra dina val på en blankett som du skriver ut själv.

Läs på om dina försäkringar

Toggle

Läs på om de olika försäkringarna som du har via ditt jobb, så att du har en uppfattning om vid vilka situationer du kan få ersättning.